Programma 2015 | Trainingen & Wedstrijden

Sil Hoekstra

Van beginner tot wereldkampioen! – Het programma voor de ontwikkeling en opleiding van jonge wedstrijdsurfers op de Bic Techno 293 One Design en de Olympische RS:X wordt steeds uitgebreider.

Van de basis tot aan de top, met meer trainers en meer ondersteuning als ooit tevoren, gaan we vol vertrouwen van start met alweer het 9e seizoen van de Techno293 klasse in Nederland.

Het jaarprogramma is opgebouwd uit:
(1) trainingen en
(2) wedstrijden, waarvan enkele met begeleiding.

Trainingen


Van de basis tot aan de top worden er verschillende trainingen ge- organiseerd. Van enkele trainingsdagen of weekenden tot volledige trainingsweken.

 

NVW Techno293 Regio trainingen
De Regiotrainingen zijn ééndaagse trainingen voor alle Techno293. Vanaf eind maart tot en met oktober zullen er op de zaterdag voorafgaand aan enkele wedstrijden van de Holland Windsurfing serie opnieuw Regio trainingen georganiseerd worden.

De regio-trainingen worden georganiseerd op:

  • 21 mei – Almere
  • 4 juni – Almere
  • 18 juni – Almere
  • 2 juli – Almere

Open Regionale Trainingsweekenden
Intensieve trainingsweekenden georganiseerd door de NVW voor alle Techno293 & RS:X surfers. Van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag, een heel weekend  trainen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan techniek, strategie, tactiek en de combinatie van deze onderwerpen.

De trainingen worden tegelijkertijd op twee verschillende locaties georganiseerd. Kies de voor jou dichtstbijzijnde locatie.

  • data en locaties nog nader te bepalen voor 2016

Beloften trainingen
Trainingsweekenden georganiseerd door het Watersportverbond, speciaal voor alle surfers/zeilers met een NOC*NSF Belofte-status en/of lid van een Nationaal Beloften team (bijv. NVW Techno293 selectie of het RS:X Beloften team).

Techno293 Trainingsweken
De Techno293 Trainingsweken zijn niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam. De trainingsweken op binnenwater zijn geschikt voor Techno-surfers en RS:X van alle niveaus.

  • data en locaties nog nader te bepalen voor 2016


Wedstrijden & Begeleiding


Coaching en begeleiding

Een coach op het water. Een extra paar ogen, die van een afstand je wedstrijd observeert. De plek om voor de start je strategie door te spreken, na de finish bij te komen en je race te evalueren. De persoon die er voor zorgt dat jij je alleen nog maar druk hoeft te maken over het varen van je wedstrijd.

Onmisbaar tijdens grote evenementen op groot water of open zee, al was het maar om je te helpen bij materiaalpech.

In 2016 zal de NVW tijdens de volgende onderstaande evenementen coaching & wedstrijdbegeleiding verzorgen.

  • Europees Kampioenschap Techno293 – Sopot (POL)
  • Wereld Kampioenschap Techno293 – Torbole (ITA)