Persoonlijk ontwikkelingsplan – CWO-IV+


De aanvulling op het CWO IV diploma. Je kunt het diploma uitbreiden met freestyle funboard en brandingsurfen. Tijdens speciale Techno-trainingen op de Noordzee krijg je de gelegenheid om onder begeleiding van ervaren trainers te oefenen op het surfen in het ruige sop.

De vaardigheden die je moet beheersen om deze aanvulling op CWO-4 te krijgen zijn de basics voor het surfen op zee in heftige omstandigheden.

Aankomen op het strand
Vanuit zee op een golf zo ver mogelijk het strand opvaren en aan de lijzijde afstappen. Plank en tuig in z’n geheel uit het water dragen en veilig neerleggen.

Starten in en doorvaren van de branding

Het water inlopen (kniediep) waarbij surfplank/tuig over de shorebreak heen worden getild. Zodra mogelijk de plank neerleggen en zo snel mogelijk met behulp van de beachstart wegvaren. Vervolgens snelheid maken en tussen de brekers naar buiten varen. Als een breker niet ontweken kan worden er recht tegenin varen

Golfrijden

Gebruik maken van een golf om snelheid te krijgen en deze te behouden op de golf. Gebruik maken van een golf om hoogte te lopen. Bottom turn of een turn of the lip. Golfsurfen, techniek waarbij men zo lang mogelijk op een golf moet blijven.

Springen

Uitvarend en inkomend, diverse sprongen uit kunnen voeren.