Persoonlijk stappenplan

CWO is een uniform diploma systeem voor Nederlandse watersport opleidingen.

Op basis van de CWO standaard kun je zelf, net als je trainers eenvoudig bepalen wat je al kan en wat je nog kunt leren.

Aan de hand van het onderstaande overzicht kun je zien wat je nog moet leren, om de volgende stap in je surfcarrière te maken. Door zelf te oefenen of onder begeleiding tijdens één van de vele Techno trainingen.

Een uitgebreid stappenplan op de route van beginner tot wereldkampioen. Wat moet je allemaal nog leren voordat je kans maakt om in de gold-fleet van het wereldkampioenschap te eindigen op de Bic Techno 293 One Design.

Een handig overzicht voor surfers, ouders, instructeurs en trainers.

Bic Techno 293 windsurf jeugd opleiding

Bic Techno jeugdopleiding persoonlijk ontwikkelingsplan en CWO

CWO-I windsurfen CWO-II windsurfen CWO-III windsurfen CWO-IV wedstrijdsurfen CWO-IV branding funboard kennismaken met windsurfen

Tijdens de gehele Bic Techno 293 jeugd opleiding worden de trainingen uitgebreid met theoretische blokken over strategie, tactiek, meteorologie, aero- en hydrodynamica, mentale aspecten, fysieke training en voeding.

Kennismaken met windsurfen
kennismaken en leren surfen, is nog maar het begin. Zodra je kunt opkruizen kun je meteen overstappen op de Bic Techno om verder te leren windsurfen.

CWO-I
Nog voordat je je CWO-I diploma hebt gehaald, kun je al mee doen aan wedstrijdjes bij jou op de club. Met CWO-I heb je laten zien dat je kunt rondvaren op een meertje en uit kunt komen op een bovenwinds punt.

Heb je al meer geleerd, na het halen van de CWO-I diploma, dan kun je ook al in de prijzen vallen tijdens de regionale Holland Windsurfing competitie.

CWO-II
Je kunt nog net niet planeren, maar wel al met trapeze surfen. Je beheerst al een aantal eenvoudige board en zeiltruukjes.

Je kunt alle koersen varen met en zonder gebruik te maken van een zwaard. Lees verder voor een uitgebreid overzicht van de benodigde vaardigheden.

CWO-III
Goede controle tijdens het planeren op alle koersen. Snel kunnen op- kruizen en afkruizen. Tot 4 Bft. alle technieken beheersen. Planerend een gijp kunnen inzetten. Springen en basisniveau freestyle beheersen.

Op dit niveau kun je al meedoen aan internationale wedstrijden zoals de North Sea Cups of het EK. Lees verder »

CWO-IV
Al het voorgaande, maar dan bij windkracht 6. Onder alle omstandigheden goede controle hebben en na diverse soorten sprongen kunnen landen.

Uitgebreid met kennis over strategie, tactiek, meteo, aero- en hydrodynamica, mentale aspecten, fysieke training en voeding. Benodigde vaardigheden voor CWO-4 »»

CWO-IV+
Je hebt een aantekening op je CWO-IV diploma, dat je ook al hebt laten zien uitstekend te kunnen funboarden en brandingsurfen.

Ben je 15 of 16 jaar oud en al op dit niveau, dan kun je een poging wagen je te kwalificeren voor deelname aan de Jeugd Olympische Spelen.

.

Conclusie

Zoals je kunt zien hebben we alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om aan wedstrijden mee te kunnen doen, gekoppeld aan de internationaal erkende CWO opleiding.

Het Bic Techno293 jeugd opleidingsprogramma biedt iedere surfer de gelegenheid en de mogelijkheden om zichzelf in zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen van beginner tot vergevorderde FUNboard surfer.

Uiteindelijk zijn alle Techno surfers klaargestoomd om zichzelf in de meest gevarieerde of onstuimige omstandigheden te kunnen redden op het water. Zodat ze het meeste plezier te beleven aan de mooiste sport die er bestaat.

Na afloop van de Bic Techno jeugd opleiding kun je zonder problemen wegvaren op alle boards en in iedere wedstrijdklasse meedoen die je maar wil. Van Formula Windsurfing tot RS:X en van Slalom tot Freestyle of Wave.