WK 2009 – Weymouth

Van 22 tot en met 29 augustus 2009 werd in het Engelse Weymouth, de Olympische wedstrijdlocatie van 2012, de wereldkampioenschappen Techno293 en Raceboard Youth georganiseerd. Meer dan 350 deelnemers uit 29 verschillende landen, van Canada tot Rusland en van Hong-Kong tot en met Noorwegen, kwamen samen in Engeland.

Nederland werd door acht surfers vertegenwoordigd. Zes surfers op de Bic Techno en twee op de RS:X tijdens het Raceboard Youth kampioenscap. Kiran Badloe, Jort Min, Bert Peters en Lisette Schoots schreven zich in voor de Under-17 leeftijdsklasse. De dertienjarige Joris mocht z’n kunsten vertonen bij de jongens in de Under-15 categorie. Marc van Santen en Carlijn Vermeulen streden voor het eerst op hun RS:X met 8.5 zeil tijdens een internationaal kampioenschap.

Het doel: met zoveel mogelijk surfers bij de beste helft eindigen. Kiran vond dat persoonlijk nog niet voldoende en had z’n doelstelling opgeschroefd naar een plek bij de Top-10 van de wereld. Lees de belevenissen van het Nederlandse team in Engeland.

Intens weekend marathon windsurfen in NL

Oranje podium bij North Sea Cup Wimereux

Open Techno Trainingen voorjaar 2016

Winderige Techno Talents Trofee Aalsmeer

Praktische informatie Techno-talents Trofee

Clean sweep North Sea Cup Oostende