Downloads

Techno293 klasse regels

De regels van de Techno293 klasse worden steeds eenvoudiger te begrijpen. Het principe van de eenheidsklasse, waarbij iedereen op- en met hetzelfde materiaal vaart. Eén board en één vin en een One Design tuigage.

  • Ben je U13 dan is je maximale zeilmaat 5.8 m2, bij te harde wind mag je terug stappen naar een kleiner zeil naar eigen keuze van 5.0m2 of kleiner.
  • Ben je U15 dan is je maximale zeilmaat 6.8 m2, bij te harde wind mag je terug stappen naar een kleiner zeil naar eigen keuze van 5.5m2 of kleiner.
  • Ben je U17 of 17+ (Open) dan is je maximale zeilmaat 7.8 m2, bij te harde wind mag je terug stappen naar een zeil van 6.8m2.

De complete internationale Techno293 klasse regels, met alle details over divisie identificaties, schroefjes, latten etc.

Download: Techno293 class rules 2009


Core-stability oefeningen

Sterke romp-spieren gecombineerd met een goede coördinatie tussen al je spieren, maakt het surfen vele malen gemakkelijker. Door regelmatig een paar simpele oefeningen te doen, train je je romp-stabiliteit en wordt je een betere windsurfer.

Speciaal voor de windsurfers die zich niet meer helemaal meer kunnen herinneren wat ook alweer de bedoeling en de werking van de oefeningen is… Hebben we de core-stability-basics overzichtelijk op een rijtje gezet.

Download: Core-stability oefeningen


Logboek

Trainen wordt pas effectief als je weet waar je (nog) aan moet werken. Surfers staan nu eenmaal niet bekend om hun omvangrijke geheugen, dus hoe onthoud je wat je hebt gedaan en wat er wel of niet goed ging?

Een handig hulpmiddel hiervoor is het bijhouden van je persoonlijke logboek. Na iedere surfsessie, training of wedstrijd vul je je eigen bevindingen, de afstellingen van je materiaal en een kleine samenvatting van de omstandigheden in. Na verloop van tijd heb je dan een geweldige bron van informatie over je vorderingen.

Om je een handje te helpen hebben we en voorbeeld-pagina gemaakt, print hem uit zo vaak als je wil. Bundel het in een map en hou het altijd bij je.

Download: Techno Talents logboek


Intens weekend marathon windsurfen in NL

Oranje podium bij North Sea Cup Wimereux

Open Techno Trainingen voorjaar 2016

Winderige Techno Talents Trofee Aalsmeer

Praktische informatie Techno-talents Trofee

Clean sweep North Sea Cup Oostende