Category: T293

Intens weekend marathon windsurfen in NL

Het was een intens weekend marathon surfen in Nederland. De fameuze Ronde van Texel op het Waddeneiland voor het NK Marathonsurfen. Op de Langeraarse plas werd de 2×5 uurs surfmarathon gevaren.

Oranje podium bij North Sea Cup Wimereux

Nederlandse Bic Techno surfers overheersten dit weekend opnieuw de North Sea Cup. Ditmaal was de kust voor Wimereux het strijdtoneel. Met een deelnemersveld van 50 Bic Techno jeugdsurfers gingen Jim van Someren, Luc Schmitz en Floris Franken aan de haal met de 1e, 2e en 3e plaats in het overall klassement.

Open Techno Trainingen voorjaar 2016

Alle Bic Techno jeugdsurfers zijn uitgenodigd voor de Open Techno Trainingen in Almere. Tot aan de zomervakantie vier zaterdagen de kans om je windsurf vaardigheden verder te verbeteren.

Clean sweep North Sea Cup Oostende

Nederlandse Bic Techno surfers overheersten dit weekend de North Sea Cup in Oostende. Met 60 deelnemers aan de start gingen Joost Vink, Luc Schmitz en Floris Franken naar huis met de 1e, 2e en 3e plaats in het overall klassement.

Almere Eiland Race

Volgende week zondag 8 mei staat de Almere Eiland Race op het programma. De Eilandrace is een gezellig en laagdrempelig surfevenement, waarbij 2 lange wedstrijden rondom de eilanden in het Gooimeer worden gevaren.

Locatie wijziging North Sea Cup Oostende

Locatie wijziging voor de North Sea Cup wedstrijden van dit weekend in Oostende; alle wedstrijden zijn verplaatst naar de Spuikom aan de Schietbaanstraat 100, Oostende.

Ijskoude North Sea Cup Nederland

De 1e wedstrijd in de North Sea Cup serie 2016 werd afgelopen weekend georganiseerd aan de Grevelingendam. 21 Bic Techno bikkels verschenen zaterdag aan de start in de Bruinisse om de koude omstandigheden te trotseren. Zondag weerhielden de gure omstandigheden de deelnemers om in actie te komen.

Printemps National Planche à Voile La Rochelle

Vier Nederlandse Bic Techno talenten waren afgelopen week afgereisd naar het Franse La Rochelle om mee te doen aan het Franse voorjaars-kampioenschap: National de Printemps Planche à Voile. Ruim 130 Bic Techno surfers hadden zich in La Rochelle verzameld.

Emiel Vermeulen wint 2 uurs van Alphen

9 Bic Techno jeugdsurfers reisden zondag naar de Zegerplas om deel te nemen aan de wedstrijd met langste geschiedenis in Nederland. Emiel Vermeulen wint na vijf rondes de felle strijd met de concurrentie in de strijd om de 2 uren van Alphen.

Aankondiging van selectie Beloften Team 2017

De Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers gaat weer Bic Techno jeugdsurfers selecteren voor de nieuwe trainingsselectie van 2017, ook wel bekend als het Bic Techno Nationaal Beloften-team.

Coming up: 2 uurs van Alphen

Aankomende zondag staat de 2 uurs van Alphen, een marathon wedstrijd voor surfers van alle leeftijden en niveaus, op het programma. De 2 uurs van Alphen wordt dit jaar alweer voor de 37e keer georganiseerd door Windsurfvereniging Zegerplas in Alphen aan de Rijn.

Holland Windsurfing in Almere

Dertien Bic Techno surfers verzamelden zich gisteren in Almere voor de 2e competitie wedstrijd van de Holland Windsurfing serie. Vier races werden er gevaren bij een windrichting die gedurende dag klokje rond is gedraaid.

Techno-talents Trofee 2016

Het 6e seizoen van strijd om de felbegeerde Techno-talents Trofee staat alweer voor de deur. De trofee met de grote oren is voor de best presterende surfclub, voor de individuele winnaars zijn er dit jaar ook weer waanzinnige prijzen te winnen. Op 14 en 15 mei trappen we af op de Westeinderplas in Aalsmeer.

Recept voor Neerhaler-trimsysteem

Een neerhaler trimsysteem is een must have voor iedere serieuze Bic Techno surfer. Ideaal voor lange surfsessies, trainingen en wedstrijden met wisselende windsterkte of als je zelf nog niet sterk genoeg bent om je neerhaler met de hand aan te trekken. Maar hoe maak je nu zelf een eigen neerhaler trimsysteem?

North Sea Cup Nederland

Het weekend van 23 en 24 april gaat de internationale North Sea Cup competitie van start in Nederland. Het surfstrand bij Paviljoen Meerzicht aan de Grevelingendam bij Bruinisse staat twee dagen in het teken van de Nederlandse stop van de North Sea Cup. We hebben de praktische informatie alvast op een rijtje gezet.