Category: RS:X

North Sea Cup Nederland

Het weekend van 23 en 24 april gaat de internationale North Sea Cup competitie van start in Nederland. Het surfstrand bij Paviljoen Meerzicht aan de Grevelingendam bij Bruinisse staat twee dagen in het teken van de Nederlandse stop van de North Sea Cup. We hebben de praktische informatie alvast op een rijtje gezet.

WK brons voor Badloe en de Geus

Op het Wereldkampioenschap RS:X in Eilat behalen voormalig Techno talenten Kiran Badloe en Lilian de Geus allebei de bronzen medaille. Windsurfer Dorian van Rijsselberge wint het zilver.

Voorinschrijven ONK RS:X Medemblik

Je moet mee doen om te kunnen winnen. De voordelige voorinschrijving voor het ONK RS:X in Medemblik sluit op 1 september. Wacht niet langer en schrijf je nu alvast in.

Wijziging wedstrijdlocatie HWS Dordrecht

Wedstrijdsurfers opgelet, de 7e wedstrijd voor de Holland Windsurfing competitie zal zondag 30 augustus worden gevaren op de Zegerplas bij Alphen aan den Rijn.

Podiumplaatsen op finale dag WJK RS:X Gdynia

Net wel en net geen podiumplaatsen voor Nederlandse surfers op finale dag van het Jeugd Wereld Kampioenschap RS:X in het Poolse Gdynia. Sam Wennekes wordt 4e op WJK RS:X in Gdynia.

Kandidaat stellen ISAF Jeugd WK selectie

Het Watersportverbond roept alle geinteresseerde Nederlandse RS:X atleten op zich voor 1 juli 2015 kandidaat te stellen voor de selectieprocedure voor het ISAF Jeugd WK 2015.

NVW Course race tour Stavoren 23/24 augustus

Op 23 en 24 augustus staat na een korte zomerstop het vervolg van de Fruit to Go NVW Course race tour op het programma. De selectie wedstrijden voor de Bic Techno293 trainingsselectie van 2015.

Isis Hoekstra wint brons op EJK RS:X in Turkije

De gecombineerde Europese Kampioenschappen voor de Olympische RS:X zijn spectaculair tot een einde gekomen. Met extreem harde wind en podiumplaatsen voor Isis Hoekstra, Sam Wennekes en Kiran Badloe.

Succesvolle start EJK en EK RS:X Turkije

De eerste twee dagen van de Europese Kampioenschappen voor de jeugd en de senioren in de Olympische RS:X klasse zijn achter de rug. Vandaag genieten de deelnemers van een welverdiende rustdag. De jeugdsurfers doen goede zaken op het EK in Cesme.

Techno surfers varen Ronde om Texel

Afgelopen weekend stond de Ronde om Texel op het programma. Na een pauze van 10 jaar, mochten ook de windsurfers starten voor de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Marathon windsurfen.

RTC zoekt windsurf talenten

Het Regionaal Trainingscentrum Flevoland – Windsurfen in Almere organiseert op 22 juni een Talentendag voor jeugdsurfers tot en met 15 jaar. Gezocht wordt naar enthousiaste jonge windsurfers die niets liever willen dan nog beter leren windsurfen.

Kampioenen gehuldigd Dutch Youth Regatta

Lars van Someren en Aimée van ‘t Hoff zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen Techno293. Met een vervroegde start en een aangepast wedstrijdschema mochten de windsurfers als allereersten het water op. Het race comité slaagde er in om de allesbeslissende race in goede omstandigheden te varen. En zo de gelijke punten standen in de klassementen sportief door de deelnemers te laten doorbreken.