Category: Youth Olympics 2014

De zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen staat in Nanjing voor de tweede keer op het programma. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) organiseerde het toernooi voor toptalenten in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst in 2010, in Singapore. De eerste wintereditie vond plaats in 2012 in Innsbruck. In Nanjing worden circa 3.600 sporters uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 28 Olympische takken van sport.

De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als moment voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen.

Waanzinnige start Youth Olympic TeamNL in Nanjing

De Jeugd Olympische Spelen in Nanjing zijn vol in actie. Het zeil- en windsurf evenement op Jinniu Lake is alweer halverwege. Lars van Someren en Aimée van ‘t Hoff zijn de voorrondes waanzinnig goed van start gegaan en bezetten de 3e en 4e positie na 6 gevaren races.

Youth Olympic TeamNL overgedragen

Youth Olympic TeamNL Nanjing 2014 is op Papendal door de sportbonden overgedragen aan chef de mission Mark Huizinga. De ploeg neemt van 16 tot en met 28 augustus deel aan de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing.

Nog 40 dagen tot Jeugd Olympische Spelen

Nog maar 40 dagen tot het begin van de officiële openingsceremonie van de Jeugd Olympische Spelen in China. 41 windsurfers uit 32 verschillende landen van alle continenten hebben zich definitief gekwalificeerd. 20 jongens en 21 meisjes verschijnen er aan de start van de Jeugd Olympische windsurf evenementen.

Selectie reglement Jeugd Olympische Spelen

Het Watersportverbond heeft onlangs een bijna definitief selectie reglement voor kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen gepubliceerd. Het reglement bepaald welke Nederlandse surf(st)er wordt uitgezonden naar de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing (China) in augustus 2014.

Windsurfen in 2014 weer jeugd olympische sport

Afgelopen week hebben de hoge heren van ISAF op hun halfjaarlijkse vergadering de jeugd olympische zeil disciplines voor 2014 vastgesteld. Geen bijzondere veranderingen op jeugd olympisch gebied, de disciplines en de leeftijdscriteria blijven namelijk gelijk. Windsurfen voor jongens en meisjes Zeilen (1-mansboot) voor jongens...

Youth Olympics 2014 in Nanjing

Terwijl de allereerste Jeugd Olympische Spelen nog moeten plaats vinden in Singapore, hebben de IOC delegaties deze week in Vancouver al een beslissing genomen over de locatie voor de volgende Jeugd Olympische Spelen van 2014. De stad Nanjing in China, zo’n 200km ten westen...