Category: EK 2012 – Murcia

EK Murcia – Finale dag

Jolijn ten Bos (NED-841) eindigt op een waanzinnige 6e plaats tijdens het EK Techno293 in Murcia. De voorspelde harde wind liet lang op zich wachten op de laatste wedstrijddag, toch wist ook Sam Wennekes zich nog goed staande te houden en wint uiteindelijk de Silver-fleet.

Op de gele baan bij de U15 surfers kwam de wind als eerste goed door zetten. Pas een uur later waaide het ook flink op de rode baan bij de U17 surfers. Jolijn ten Bos hoopte op nog een dag met stevige wind, zodat ze haar stijgende lijn van de dag ervoor verder door kon zetten. Ze wilde zo graag nog een keer een race winnen, nadat ze had gezien dat de Italiaanse Martha Magetti niet volledig onverslaanbaar is.

EK Murcia – The Dutch like it windy

Vandaag waaide het stevig door op het Spaanse Mar Menor bij Murcia. Regelmatig piekte de wind tussen de 20-25 knopen. Jolijn ten Bos gestegen naar de 5e plaats Overall, Sam Wennekes wint 3 races in de Silver-fleet.

EK Murcia – Wedstrijddag 3

Beste Nederlander van de dag is Jolijn ten Bos met een knappe 5e en 4e plaats steeg ze vandaag door naar de 6e positie in het klassement. Vandaag geen lang uitstel, bij aankomst op de club was het comite al druk bezig om de baan op z’n plek te leggen. Niet lang na half één werden de surfers dan ook het water opgestuurd. Daar werden ze getrakteerd met een formidabele 10-12 knopen wind.

EK Murcia – Wedstrijddag 2

Eén race op het EK Techno293 in Murcia vandaag. Beste Nederlander was Isis Hoekstra, met zwaar bevochten 11e plaats bij de U17 Meisjes. De wind liet lang op zich wachten in het Spaanse Los Alcazares, zelfs de verlate starttijd kon daar niets aan veranderen. Pas om 16.15u vanmiddag was de wind voldoende gestabiliseerd om de deelnemers het water op te sturen. Een 2e race zat er door de wegvallende wind helaas niet meer in.

EK Murcia – Wedstrijddag 1

Beste Nederlander na dag 1 is Aimée van ’t Hoff die bij de U15 Meisjes een knappe 7e en 8e plaats scoorde. In de tussenstand bezet ze nu de 6e positie. Vanmorgen bij aankomst op de surfclub was het Mar Menor één grote spiegel. Windstil en ook de voorspellingen waren weinig hoopgevend. Al snel werd dan ook de uitstelvlag gehesen en kon het wachten op wind beginnen.

EK Murcia – Openingsdag

Vandaag was de laatste dag van de inschrijving voor het EK Techno293 en Raceboard in Murcia. 266 deelnemers hadden zich aan het eind van de dag ingeschreven, waarvan ruim 230 jeugdsurfers op de Bic Techno. Na de lunch, rond half drie, werden de deelnemers het water opgestuurd voor de oefenwedstrijd. Van de wind van vanochtend, was niet veel meer over gebleven. De wind was vlagerig en draaide alle kanten op.

EK Murcia – Inschrijving, meting en registratie

Het Europees Kampioenschap lijkt echt te gaan beginnen. Vandaag begon de inschrijving en vanmorgen was het al een drukke bedoening in de race office. De lange rij voor de inschrijving, werd veroorzaakt door twee dames die alle documenten uitgebreid en extreem nauwkeurig controleerden.

EK Murcia – Lichtweer trainingsdag

Na een nacht met hevige regen, begon vandaag een nieuwe zonnige trainingsdag. Steeds meer teams arriveren op het grote binnenterrein van de surfclub in het Spaanse Los Alcazares. Ook het Nederlandse team is verder uitgebreid, met de komst van Max en Daniel van der Storm en Floor en Sjors Hardholt.

EK Murcia – Eerste trainingsdag

De afgelopen dagen heeft het Nederlandse team zich verzameld in Los Alcazares, vlakbij Murcia in Spanje. Vandaag was de eerste training op het wedstrijdwater voor het aankomende Europees Kampioenschap Techno293. Met 17 tot 20 knopen wind waaide het lekker door op het Mar Menor. Het hoge zoutgehalte was wel even wennen voor de Nederlandse surfers, evenals de gigantische hoeveelheid kwallen.

Techno surfers klaar voor de Herfstvakantie

Na het waanzinnige wereldkampioenschap afgelopen zomer in eigen land, maken de Nederlandse Bic Techno surfers zich klaar voor het Europees Kampioenschap en de Jeugdtoptraining in Balk.