Category: Dutch Youth Regatta

Een nieuwe wedstrijd op de Nederlandse windsurfkalender. Een wedstrijd met internationale status en toch relatief dicht bij huis. Tijdens het Hemelvaarts-weekend wordt van 2 t/m 5 juni 2011 op het IJsselmeer bij Workum de Dutch Youth Regatta verzeild.

De DYR is al jarenlang nederlands grootste jeugdzeilevenement, met zo’n 800 deelnemers in negen verschillende klassen. Vanaf 2009 hoort de Bic Techno 293 One Design klasse ook bij de Dutch Youth Regatta. Een uitgelezen kans voor jeugdsurfers om te ervaren hoe het er aan toe gaat tijdens zo’n internationale surfwedstrijd.

Kampioenen gehuldigd Dutch Youth Regatta

Lars van Someren en Aimée van ‘t Hoff zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen Techno293. Met een vervroegde start en een aangepast wedstrijdschema mochten de windsurfers als allereersten het water op. Het race comité slaagde er in om de allesbeslissende race in goede omstandigheden te varen. En zo de gelijke punten standen in de klassementen sportief door de deelnemers te laten doorbreken.

Dutch Youth Regatta – wedstrijd dag 1

Het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Windsurfen is op Hemelvaartsdag van start gegaan in het Friese Workum. De Bic Techno 293 surfers strijden om de nationale titel, de RS:X Youth surfers om de 2 tickets voor uitzending naar het ISAF WJK in Portugal.

Inschrijven Dutch Youth Regatta 2014

Het Open Nederlands Kampioenschap voor Bic Techno en RS:X Jeugd wordt net als voorgaande jaren gevaren tijdens de Dutch Youth Regatta in Workum. Van 29 mei t/m 1 juni wordt er vier dagen lang gestreden om de Nederlandse titels voor jeugdsurfers. Heb je je nog niet ingeschreven, wacht dan niet langer. Tot 20 mei kun je je nog inschrijven voor het lage bedrag, na deze datum betaal je een extra ‘late entry’ toeslag.

Inschrijven Dutch Youth Regatta Workum

Het Open Nederlands Kampioenschap voor Bic Techno 293 en RS:X Youth wordt dit jaar wederom gevaren tijdens de Dutch Youth Regatta in Workum. Onlangs is de voorinschrijving voor de Dutch Youth Regatta van start gegaan.

Even heftig Nederlands Kampioenschap RS:X Youth

In dezelfde heftige omstandigheden als voor Bic Techno surfers werd in Workum ook gestreden om het ONK RS:X Youth. De grote RS:X boards waren misschien nog wel veel moeilijker op het water te houden. Met een overtuigende serie van tien 1e plaatsen, heeft Matthijs laten zien de beste Nederlandse RS:X jeugdsurfer van 2013 te zijn.

Heftigste Nederlands Kampioenschap Techno293

Het zit er weer op, moe, uitgestreden en voldaan kunnen de deelnemers aan de Dutch Youth Regatta terugblikken op het zwaarste Nederlands Kampioenschap voor jeugdsurfers van de afgelopen 10 jaar. Topsurfers van wereldklasse waren afgereisd naar Workum voor het ONK, terwijl Aeolus zich van zijn beste kant liet zien.

Dutch Youth Regatta laatste informatie

Vanavond om 20.00u begint de meting en registratie voor het Open Nederlands Kampioenschap Techno293 en RS:X Youth. Tot en met 22.00u kun je je materiaal laten meten en je deelname bevestigen bij de registratie in de grote tent. Op donderdag 9 mei kun je wederom van 08.00 tot 10.00u je inschrijving compleet maken.

Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen voor Bic Techno en RS:X

Ruim 35 jeugdsurfers uit Argentinië, België, Groot Brittanië, Singapore, Turkije en natuurlijk Nederland zullen vanaf donderdag met elkaar de strijd aan gaan om de prestigieuze blauwe wimpels. De winnaars van de Dutch Youth Regatta mogen zichzelf de nieuwe Nederlands Kampioenen van 2013 noemen.

Dutch Youth Regatta 2013

Het Open Nederlands Kampioenschap Techno293 lijkt meer dan een gewoon Nederlands Kampioenschap te worden, met de bevestigde inschrijvingen van reeds 22 surfers uit 4 verschillende landen.

Voorbereidingen Dutch Youth Regatta in volle gang

De voorbereidingen voor de Dutch Youth Regatta 2013 zijn al in volle gang. Naast de Bic Techno is ook de deelname van de RS-X Youth (U19) klasse bevestigd. Van 9 t/m 12 mei 2013, het Hemelvaartweekend, zal bij Workum op het Ijsselmeer opnieuw 4 dagen lang gestreden worden voor de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen.

Knallend einde op finale dag Dutch Youth Regatta

Isis Hoekstra (NED) en Dominik Wolk (GER) zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen Windsurfen Jeugd op de Bic Techno293 One Design. Het grootste ONK voor jeugdsurfers sinds 20 jaar, telde 40 deelnemers uit 5 verschillende landen, die 4 dagen op rij streden om de prestigieuze Nederlandse titel.

ONK Techno – Meiden aan de leiding

Isis Hoekstra verstevigt haar leidende positie in het overall klassement op het ONK Techno293 in Workum. Op de voorlaatste dag werd zeer wisselvallig gevaren door de toppers. Vandaag was het een lichtweer dag. Tijdens de eerste race zakte de wind steeds verder weg. De...