Techno jeugdklasse

De Bic Techno 293 jeugd klasse – breed gedragen, laagdrempelig en betaalbaar. De grootste wedstrijdklasse voor jeugdige windsurfers in Nederland en over de de hele wereld. De kweekvijver voor de talenten van de toekomst: van beginner tot wereldkampioen op de Bic Techno 293 One Design!

Bic Techno 293 One Design

De Bic Techno jeugdklasse is gebaseerd op de Bic Techno 293 One Design. Het board waar het allemaal om draait, is uitgerust met een eenvoudig voor de jeugd te bedienen zwaard en een verstelbare masttrack.
Een eenheidsklasse waar iedereen met hetzelfde materiaal vaart. Het verschil op de finishlijn wordt bepaald door het hebben van een betere techniek, strategie en tactiek en niet door de dikste portemonnee of duurste spullen.

De Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers (NVW) is de officiële Nederlandse Techno293 klasse organisatie voor jeugd surfers op de Bic Techno 293. De NVW wil vorm geven aan het wedstrijdsurfen in Nederland door het bieden van coördinatie en inspiratie aan de wedstrijden in Nederland en door het promoten en bevorderen van aanwas en doorstroom aan alle surfers, in het bijzonder aan de jeugd op de Bic Techno 293 OD.

Van beginner tot wereldkampioen

Brochure Techno293 - Van beginner tot wereldkampioen!Voor iedereen die graag alles wil weten over de kansen en doorgroeimogelijkheden voor de jeugd binnen de Techno293 windsurfklasse, hebben we een handige brochure geproduceerd. Een uitgebreid overzicht van het aanbod van wedstrijden, trainingen en competitie in de verschillende fasen van beginner tot wereldkampioen.

Het thema “van beginner tot wereldkampioen” is de kapstok waaraan alle activiteiten voor de jeugd binnen de Techno293 klasse worden opgehangen.

Download de brochure: Van beginner tot wereldkampioen! (12MB)

  • Waar is een Bic Techno One Design board te koop?
  • Wat kost een Bic Techno One Design board?
  • Voordelige inkoopacties?
  • Tweedehands verkrijgbaar?

Waar kan ik een Bic Techno 293 One Design proberen?

Tijdens wedstrijden en trainingen voor de Techno293 klasse zijn er enkele Bic Techno One Design boards te huur om uit te proberen en kennis te maken met de activiteiten van Techno293 klasse in Nederland.

Meer informatie en reserveren kan via de speciale reserveringspagina.

Waar is de Bic Techno 293 One Design te koop?

Je bent op zoek naar een Bic Techno 293 OD, maar je weet niet waar je een one design Bic Techno kunt kopen.

Kijk voor een overzicht van de Bic Windsurfing dealers in Nederland.

Alle surfshops in Nederland kunnen de Bic Techno leveren, misschien staat het board niet direct op voorraad. Dat hoeft  geen probleem te zijn, de levertijd voor een Bic Techno board is namelijk zeer kort (ongeveer 1 a 2 weken).

Wat kost een Bic Techno 293 OD?

De advies verkoopprijs van een Bic Techno 293 OD is € 999,- euro (zie ook de volledige prijslijst).

Goedkoop of duur? In de Techno jeugd klasse hoef je in ieder geval niet jaarlijks een nieuw board aan te schaffen, omdat je board van vorig jaar niet meer competitief is met nieuwe boards. De aanschaf van de Bic Techno 293 One Design is een investering voor de lange termijn. Als beginner kun je doorgroeien tot aan de absolute wereldtop. Van beginner tot wereldkampioen, op hetzelfde board.

Voordelige Bic Techno inkoopacties

Gezamenlijke inkoop is voordelig. Zo’n vier keer per jaar inventariseren we met de surfclubs de vraag naar Bic Techno o.d. boards, tuigages en ander toebehoren. Jeugdleden van de windsurfverenigingen aangesloten bij het Watersportverbond kunnen hier direct van profiteren. Ook als je geen lid bent van een windsurfclub kun je meeprofiteren van het schaalvoordeel. Hoe meer geïnteresseerden, hoe groter het voordeel wordt.

De eerstvolgende inkoopactie staat gepland voor februari 2009, zodat iedereen z’n spullen op orde heeft voor de start van het nieuwe wedstrijdseizoen.

Als je geinteresseerd bent in een Bic Techno 293 One Design, stuur dan een mailtje naar Techno-talents met je wensen en contactgegevens.

Tweedehands Bic Techno verkrijgbaar?

Zo nu en dan worden er 2e hands Bic Techno boards aangeboden, door wedstrijdsurfers die doorgroeien naar een volgende klasse. Wees er wel snel bij, de vraag naar de One Design Bic Techno’s en het aanbod is zeer beperkt. Het afgelopen seizoen waren de tweedehands Bic techno’s binnen een week van eigenaar gewisseld.