ONK Techno – Meiden aan de leiding

Isis Hoekstra verstevigt haar leidende positie in het overall klassement op het ONK Techno293 in Workum. Op de voorlaatste dag werd zeer wisselvallig gevaren door de toppers.

Vandaag was het een lichtweer dag. Tijdens de eerste race zakte de wind steeds verder weg. De race voor de Optimist Benjamins moest afgeblazen worden, terwijl de windsurfers in de RS:X en Techno293 klasse op weg waren naar de finish.

Opvallend om te zien, de snelste jeugdsurfers op de Bic Techno wisten de laatste surfers op de RS:X voor de finish nog in te halen. 

Weinig surfers slagen er in om constant vooraan te varen. Met een 2e, 3en 6plaats verstevigt Isis haar voorsprong in het klassement. Jolijn ten Bos stijgt naar de 3e plaats in het overall klassement.

De zegetocht van de twee Nederlandse meisjes lijkt niet te stoppen, elkaar opjagend racen ze de baan over, om na bijna een uur pompen nog steeds met een foto-finish over de eindstreep te komen. Race 2 werd beslecht in het voordeel van Jolijn, die 2e werd, gevolgd door Isis die 3e werd.

Ook de Singaporese Ruth Mow ging als een speer en schreef race nr.2 op haar naam. In de laatste race van de dag voer ze wederom voorin.

Overall tussenstand ONK Techno293 na 9 races

  1. NED – Isis Hoekstra (U17 Girls)
  2. GER – Dominik Wolk (U17 Boys)
  3. NED – Jolijn ten Bos (U17 Girls)
  4. NED – Ian Versluis (U15 Boys)

De volledige tussenstand via http://www.dutchyouthregatta.org

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *