Bic Techno 293 boards voortaan met deep-tuttle box

Begin 2012 zullen de eerste Techno293 One Design boards met een deep-tuttle vinbox uit de Bic fabriek komen rollen. Een vernieuwing die de duurzaamheid van de boards ten goede zal komen.

De laatste tijd hebben vooral de oudere en relatief zwaardere jongens (65kg+) de Bic Techno vinnen en de trimbox vinboxen zwaar op de proef gesteld.

Met de nieuwe deep-tuttle constructie steekt de base van de vin dieper in het board, waardoor de zijwaartse krachten die op de vin werken over een grotere oppervlakte worden verspreid. Ook de vinnen zelf kunnen de zijwaartse krachten beter dragen doordat ze dieper in het board steken. Afgeboken vinnen of zelfs uitgebroken vinboxen behoren zo hopelijk tot de verleden tijd.

Moet je nu verplicht een nieuw board kopen?
Nee, je mag nog steeds aan alle Techno wedstrijden mee doen met een board met een trimbox. Er veranderd niks.

Sta je op het punt om een nieuw Techno 293 OD board aan te schaffen? Controleer dan even onderstaande checklist. Aangezien de voorraad Techno 293 boards met trimbox ook nog verkocht moet worden, kan het zijn dat je keuze krijgt tussen een board met een trimbox of een deep tuttle box.

 • Ben je een meisje?
  Dan maakt het niet uit wat je kiest.
  Behalve als de verwachting is dat je op je 16e jaar zwaarder bent 65kg, dan raden we je een deep tuttle box aan.
 • Ben je een jongen?
  Jongens met een groeiprognose > 175cm als ze 16 jaar jong zijn, doen er verstandig aan om nu al te kiezen voor een board met Deep Tuttle vinbox.

Wordt je rond je 16e niet zo groot en niet zwaarder dan 65kg, dan is een board met een trimbox net zo goed. Misschien zelfs wel beter, omdat je er een extra trim optie voor het trimmen van je vin bij hebt.

Bic heeft onlangs ook de advies verkoopprijzen voor 2012 bekend gemaakt. Reserve onderdelen voor de One Design boards met een trimbox zullen in de toekomst nog steeds beschikbaar zijn, net zoals dat Bic ook nog steeds reserve onderdelen voor oude Tiga Aloha boards aanbiedt.

You may also like...

1 Response

 1. NED179 says:

  Helaas leert Bic maar slecht van eerder gemaakte fouten.

  Toen de Bic Techno Formula nog de jeugdklasse was, samen met de Starboard 136 en 156, hadden de Bics ook alleen een trimbox.
  Na 2 jaar produceren en meerdere klachten van surfers die het maximale uit het board haalden, en daarvoor gestraft werden met een gebroken vin, heeft Bic toen ook al besloten alle BT Formula’s uit te rusten met een Deep Tuttle Box….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *