Kiran Badloe naar Jeugd Olympische Spelen

Kiran Badloe wint de nationale selectie, door als beste Nederlander te finishen op de World Qualifier. De Hollandse Techno293 jongens hebben het goed gedaan in Italie. Ze hebben Nederland gekwalificeerd voor deelname aan de Jeugd Olympische Spelen.

De Youth Olympics World Qualifier in het Italiaanse Civitavecchia kwam afgelopen weekend tot een wel zeer spannend einde. De spanning steeg pas na afloop naar een ongekend hoogtepunt.
Ondanks dat zaterdag de prijzen werden uitgereikt in Civitavecchia, moesten de Nederlandse windsurfers wachten tot zondagavond. Het kwalificeren van Nederland alleen, was niet genoeg. Er moest ook beter gepresteerd worden dan de Nederlandse Byte CII zeilers; om in aanmerking te komen voor het enige ticket naar Singapore bij de jongens.

Bijna gelijktijdig werd in het Franse Cannes de world qualifier voor het zeilen gevaren. Nadat zondagavond de uitslagen uit Cannes binnenkwamen, werd duidelijk dat de Nederlandse zeil jongens in de Byte CII er niet in geslaagd waren om de prestatie limiet van het Watersportverbond te halen of om Nederland te kwalificeren als land.

Nederlandse afvaardiging

Met de bronzen Medaille van Daphne van der Vaart op het WK Byte CII in Cannes en het verdiende Jeugd Olympische startbewijs bij de windsurf jongens kan komende week ook de Nederlandse afvaardiging naar Singapore bekend gemaakt worden.

Volgens het selectiereglement zullen Kiran Badloe (windsurfen jongens) en Daphne van der Vaart (zeilen meisjes) voorgedragen worden bij NOC*NSF voor uitzending.

Met twee startbewijzen 1 jongen en 1 meisje (ongeacht de discipline) scoort Nederland een 100% resultaat. Gezamenlijk met het begeleidingsteam en sparringspartners zullen de komende maanden in teken staan van de jacht naar de eerste Jeugd Olympische medailles.

You may also like...

3 Responses

  1. Huug says:

    Da’s een goeie gelukte! Ik gun iedereen een ticket naar Singapore, maar ik gun het Kiran net even meer….

  2. Cees... says:

    Goed gedaan Kiran!

  3. Linda en Andrea says:

    Hey Super, het is jullie gelukt! Dikke poficiat Kiran. Succes op de YOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *