Kempis College in uitwisselingsprogramma

NOC*NSF heeft het Arnhemse Thomas a Kempis college bereid gevonden om Nederland te representeren in het Friends@YOG-programma. Dit cultuur & educatie programma is opgezet rond de eerste Jeugd Olympische Spelen, die volgend jaar in Singapore worden gehouden.

In het kader van de allereerste Jeugd Olympische Spelen heeft de organisatie in Singapore een cultuur & educatie programma uitgewerkt om jeugd uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen door middel van culturele en sportieve activiteiten. Het ‘Friends@YOG’ programma is gebaseerd op het Olympisch gedachtegoed.

Afgelopen zomer is NOC*NSF in het kader van dit programma op zoek gegaan naar een school die een relatie aan wilde gaan met een school in Singapore. NOC*NSF vond in het Thomas a Kempis college in Zwolle een enthousiaste school die zich bereid vond om Nederland te representeren in dit programma.

Naast de bilaterale relatie die ze zullen aangaan met een Singaporese school, zal de school twee leerlingen afvaardigen naar een ‘Friendship Camp’ dat in december in Singapore zal worden georganiseerd. Tijdens het kamp zal cultureel gedachtegoed worden uitgewisseld met leerlingen uit andere deelnemende landen, dit alles in een sportieve setting met het oog op de Jeugd Olympische Spelen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *